matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
rusek:
Ktoś wie jak się robi takie równania:
√
2
(x
2
− x)
−
3/2 =
4
Ten nawias jest do potęgi −3/2 sory za ten ułamek w potędze nawiasu ale nie da się go zrobić ładnie
3 paź 22:04
Eta:
√
2
= 2
−3/2
4
(x
2
−x)
−3/2
=2
−3/2
to x
2
−x=2 −−− rozwiąż to równanie...............
3 paź 22:08
Eta:
Równań się nie "robi"
( chyba,że szydełkiem
Równania się rozwiązuje!
3 paź 22:11