x | y(x − y)2 | ||
− | |||
x2 + y2 | x4 − y4 |
1 | ||
ma wyjść | ||
x + y |
x | y(x−y)(x−y) | ||
− | = | ||
x2+y2 | (x2−y2)(x2+y2) |
x | y(x−y)(x−y) | |||
= | − | = | ||
x2+y2 | (x−y)(x+y)(x2+y2) |
x | y(x−y) | |||
= | − | = | ||
x2+y2 | (x+y)(x2+y2) |
(x+y)x | y(x−y) | |||
= | − | = | ||
(x+y)(x2+y2) | (x+y)(x2+y2) |
x2+x*y−(x*y−y2) | x2+y2 | |||
= | = | = | ||
(x+y)(x2+y2) | (x+y)(x2+y2) |
1 | ||
= | ||
x+y |
x | y(x−y)2 | ||
− | = | ||
x2+y2 | (x2+y2)(x−y)(x+y) |
x(x+y)−y(x−y) | x2+y2 | 1 | ||||
= | = | = | ||||
(x2+y2)(x+y) | (x2+y2)(x+y) | x+y |
x | y*(x−y)2 | ||
− | = | ||
x2+y2 | (x−y)*(x+y)*(x2+y2) |
x | y*(x−y) | |||
= | − | = | ||
x2+y2 | (x+y)*(x2+y2) |
x*(x+y)−xy+y2 | ||
= | = | |
(x+y)*(x2+y2 |
x2+xy−xy+y2 | |
= | |
(x+y)*(x2+y2 |
x2+y2 | ||
= | = | |
(x+y)*(x2+y2 |
1 | ||
= | ||
x+y |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |