matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż algebraicznie lub graficznie
ja ja :
⎧
x−|y−4|=4
⎩
|x−3|+|y−4|=4
3 paź 18:18
karty do gry :
x + |x − 3| = 8 x + x − 3 = 8 2x = 11
11
x =
2
Wystarczy podstawić do dowolnego równania.
3 paź 18:22
ja ja :
dziękuję ślicznie
3 paź 18:24