Zastosowanie funkcji wykładniczej w rozwiązywaniu zdań
Mikołaj: Dla jakich wartości parametru m (m∊R) równanie 4
x + 4
x−1 + 4
x−2 + ... = m −
13 *
4
2x nie ma rozwiązań ?
Mam głownie problem z zapisaniem ciągu, tego który jest po lewej stronie równania. Bardzo
proszę o pomoc
2 paź 21:47
LWG: Odejmowanie, to dodawanie. Albert Einstein nie pomylił się. Na rzazie Ja rządzę trąbami i nie
tylko ... .
2 paź 21:52
Mikołaj: A już się cieszyłem, że ktoś mi chce pomóc xD
2 paź 21:53
karty do gry : | | 1 | | 1 | |
4x + 4x − 1 + 4x − 2 + ... = 4x + |
| * 4x + |
| * 4x + ... = |
| | 4 | | 42 | |
2 paź 21:54
Mikołaj: Dzięki
2 paź 21:56