procenty
Lakier: Czekoladek kakaowych jest 10, a czekoladek miętowych jest 6. Czekoladek miętowych jest o
........% mniej niż czekoladek kakaowych.
2 paź 21:44
Eta:
40%
2 paź 21:53
Lakier: | | 10−6 | |
czyli |
| =40% prawda? |
| | 10 | |
2 paź 21:58
2 paź 22:00
Lakier: dziękuję za pomoc
2 paź 22:05
Eta:
2 paź 22:06
Adamm: ale przecież
źle nie napisał
2 paź 22:10
2 paź 22:13
iteRacja:
| | 1 | |
skoro 1% = |
| (taka jest definicja) |
| | 100 | |
| | 1 | |
@Eta 50% to jest inny zapis liczby |
| , ale mogę nie mieć racji... |
| | 2 | |
2 paź 23:02
Adam: | | 1 | |
dokładnie, 1%= |
| z definicji |
| | 100 | |
3 paź 04:35