matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość bezwzględna
henryk:
Rozwiąż równanie: |3−x| + 5 = 2|x−3|
2 paź 18:29
Mila:
|3−x| + 5 = 2|x−3| |3−x|=|x−3| równanie można zapisać tak: |x−3|+5=2|x−3|⇔ |x−3|=5 x−3=5 lub x−3=−5 x=8 lub x=−2
2 paź 18:47