asasasa
kuba: Ciało poruszające się ze stałym przyspieszeniem przebywa kolejno dwa jednakowe odcinki drogi
s=10m. Znajdź przyspieszenie ciała a oraz jego prędkość v0 na początku pierwszego odcinka,
jeżeli pierwszy odcinek ciało przebyło w czasie t1 = 1,06 s a drugi w czasie t2=2,2 sekundy.
1 paź 14:43
kochanus_niepospolitus:
skoro drugi odcinek przebył w dłuższym czasie to ... to ciało porusza się ruchem jednostajnie
OPÓŹNIONYM (pierwsze co powinieneś zauważyć, po przeczytaniu treści zadania)
1 paź 15:35
kochanus_niepospolitus:
oczywiście tam w ułamkach jeszcze dzielimy przez (odpowiednio) t1 i t2
1 paź 15:36
'Leszek: to nie wystarczy , ( dwa równania i trzy niewiadome ) , jeszcze trzeba zapisać równanie
| | vo − v2 | |
dla całej drogi : 2S = |
| *(t1 + t2) |
| | 2 | |
1 paź 17:07