ruch
tyna: Kula przebija deskę o grubości 2 cm. Prędkość kuli do chwili uderzenia wynosi 500 m/s, a po
wylocie 100 m/s. Wykonaj rysunek. Ile wynosi opóźnienie kuli podczas przebijania drewna i jak
długo trwa ten ruch? Ruch kuli w desce traktujemy jako jednostajnie opóźniony.
1 paź 14:31
Janek191:
| | m | | m | |
v0 = 500 |
| vk = 100 |
| |
| | s | | s | |
s = v
0*t − 0,5 a t
2
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
1 paź 14:35
Janek191:
s = 2 cm = 0,02 m
1 paź 14:36
'Leszek: | | vo2− vk2 | |
skorzystaj ze wzoru na drogę w ruchu opóznionym bez czasu : S = |
| |
| | 2a | |
ten wzór jest w każdym podręczniku do fizyki
1 paź 17:25
.ll: αβγ
25 sty 13:08