matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
marysia:
wie ktoś może jak zrobić zad30 podpunkt b bo tylko z tym mam problem
https://zapodaj.net/761bf810552a0.jpg.html
1 paź 11:41
karty do gry :
1
1
1
log
ab
x =
=
=
log
x
(ab)
log
x
a + log
x
b
1
1
+
log
a
x
log
b
x
1 paź 11:46
Eta:
Można też tak:
log
x
b
log
a
b=
=(1/3)/(1/2)=2/3
log
x
a
log
a
x
2
log
ab
x=
=
=6/5
1+log
a
b
5/3
2 paź 00:41