| |sinx| | ||
a) y= | ||
| cosx |
| ⎧ | sinx, gdy sinx≥0 | ||
| |sinx| = | ⎩ | −sinx, gdy sinx<0 |
| ⎧ | tgx, gdy sinx≥0 | ||
| a) y = | ⎩ | −tgx, gdy sinx<0 |
| ⎧ | sin2x+cos2x=1, gdy sinx≥0 | ||
| b) y = | ⎩ | cos2x − sin2x = cos2x, gdy sinx<0 |
to go rysujesz w przedziale 0;π
następnie 'odbijasz go względem x=π i w ten sposób dostajesz wykres −tgx w przedziale π,2π
i analogicznie pozostałe przedziały
funkcję stałą 1 chyba potrafisz narysować, prawda
no to ona będzie na przedziale 0,π
a na przedziale π,2π będziesz miał funkcję cos(2x) (wiesz jak ją narysować
)
analogicznie pozostałe przedziały