vr1*2d + vr2*d + vp*d | 24d + 6d + 4d | ||
= | = ![]() | ||
4d | 4d |
1 | ||
6km/h* | t = dr −−− taką drogę przebył rowerem jadąc wolniej | |
2 |
1 | ||
4km/h* | t = dp −−− a taką przeszedł. | |
2 |
dr | 6 | 3 | ||||
stąd wynika, że | = | = | ||||
dp | 4 | 2 |
3 | ||
czyli dr = | dp | |
2 |
1 | ||
wiemy, że dr + dp = | d (całkowitej drogi) | |
2 |
1 | 3 | |||
stąd dp = | d ; dr = | d | ||
5 | 10 |
| ||||||||||||||||||||||
= ![]() | ||||||||||||||||||||||
d |
1 | 1 | |||
s1 = | s = 50, s2+s3 = | s → s2+s3 = 50 → s3 = 50−s2 | ||
2 | 2 |
s1 | 50 | 25 | ||||
v1 = 12, s1 = 50 → t1 = | = | = | ||||
v1 | 12 | 6 |
s2 | ||
v2 = 6, → t2 = | ||
6 |
50−s2 | ||
v3 = 4 → t3 = | ||
4 |
s2 | 50−s2 | |||
t2 = t3 ⇔ | = | ⇔ s2 = 30 | ||
6 | 4 |
30 | ||
t2 = | = 5 | |
6 |
50−30 | 20 | |||
t3 = | = | = 5 | ||
4 | 4 |
25 | 85 | |||
t = t1+t2+t3 = | +5+5 = | |||
6 | 6 |
s | 100 | 600 | 120 | |||||||||||
v = | = | = | = | |||||||||||
t |
| 85 | 17 |
1 | 1 | 1 | ||||
s1 = | s, s2+s3 = | s → s3 = | s−s2 | |||
2 | 2 | 2 |
1 | s1 |
| 1 | |||||||||||
v1 = 12, s1 = | s → t1 = | = | = | s | ||||||||||
2 | v1 | 12 | 24 |
s2 | ||
v2 = 6, → t2 = | ||
6 |
| ||||||||
v3 = 4 → t3 = | ||||||||
4 |
s2 |
| 3 | ||||||||||
t2 = t3 ⇔ | = | ⇔ s2 = | s | |||||||||
6 | 4 | 10 |
| 1 | |||||||||
t2 = | = | s | ||||||||
6 | 20 |
| 1 | |||||||||||||||
t3 = | = | s | ||||||||||||||
4 | 20 |
1 | 1 | 1 | 5 | 6 | 6 | |||||||
t = t1+t2+t3 = | s+ | s+ | s = | s+ | s+ | s = | ||||||
24 | 20 | 20 | 120 | 120 | 120 |
17 | ||
s | ||
120 |
s | s | 120 | ||||||||||
v = | = | = | ||||||||||
t |
| 17 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |