znaj nww dla liczb 8, 12 18, 40 ,45
ela: znaj nww dla liczb 8, 12 18, 40 ,45
29 wrz 22:59
Adamm: 8=23
12=22*3
18=2*32
40=23*5
45=32*5
NWW=23*32*5=360
29 wrz 23:01
Adamm: patrzysz na liczby pierwsze, jaka największa potęga danej liczby pierwszej występuje
dla 2 to 3, bo 40=23*5 no i 8=23
dla 3 to 2 bo 18=2*32 no i 45=32*5
dla 5 to 1 bo 40=23*5 i 45=32*5
29 wrz 23:04
Adamm: proszę, pawlos vel ela
29 wrz 23:15
Jack: ciekawe
29 wrz 23:17
Eta:

I masz tak jak napisał m... Adamm
29 wrz 23:21
pawlos: dzieki
29 wrz 23:27