matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trapez
5-latek:
2
Jedna posdatawa trapezu jest rowna
podsatwy drugiej a ich roznica jest rowna 14
3
Obliczyc linie srodkowa trapezu
2
b=
a
2
a−b= 14
2
a−
a=14
3
1
a= 14
3
a= 42 b= 28
a+b
linia srodkowa m=
= 35
2
29 wrz 20:39
Janek191:
W I wierszu powinno być
2
b =
a
3
29 wrz 21:01
5-latek:
Czesc
Pewnie chochlik
29 wrz 21:03