Wyznacz te wartości parametru m
kabaczek: | | 1 | |
Wyznacz te wartości parametru m, dla których wykresy funkcji f(x) = |
| x+1 |
| | |m−2| | |
| | 1 | |
oraz g(x)= |
| x−m są równoległe. |
| | 3 | |
29 wrz 17:30
Ajtek:
Odpowiedz sobie na pytanie: kiedy wykresy funkcji liniowych są równoległe?
29 wrz 17:32
Adamm: proste mogą być równoległe
jak wykresy mogą być równoległe?
29 wrz 18:14
mat: 3=|m−2|→m=5 lub m=−1
29 wrz 18:40
5-latek: Wykresem funkcji liniowej jest prosta
29 wrz 19:00
Ajtek:
Adamm, jak napisał
5−latek wykresem f. liniowej jest prosta. Skoro proste są
równoległe, to wykresy tych prostych są równoległe również. Czyż nie
29 wrz 22:36
Janek191:
Nie wykresy prostych tylko wykresy funkcji liniowych ( czyli proste).
29 wrz 22:37