a | sinα | ||
= | |||
b+c | 2sinβ+2sinγ |
a |
| |||||||||||
≠ | ||||||||||||
2a |
|
ha | ||
sinβ= | ||
c |
ha | ||
sinγ= | ||
b |
sinα | 1 | cb | |||
= | *sinα* | ||||
2sinβ+2sinγ | ha | 2b+2c |
1 | cb | a | |||
*sinα* | = | ⇔ | |||
ha | 2b+2c | b+c |
2aha | ||
⇔ sinα= | ⇔ cb*sinα=4P ⇔ 2P=4P ⇔ P=0 | |
cb |
a | sinα | ||
= | , to wtedy faktycznie, równość zachodzi | ||
b+c | sinβ+sinγ |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |