1 | 1 | 1 | 1 | 1 | |||||
= | = | = | = ( | )3/2 | |||||
3√3 | 31*31/2 | 31+1/2 | 33/2 | 3 |
1 | 1 | |||
( | )|x−2| < | |||
3 | 3√3 |
1 | 1 | |||
( | )|x−2| < ( | )3/2 | ||
3 | 3 |
1 | ||
teraz, skoro | < 1 to zmieniamy znak nierownosci. | |
3 |
3 | ||
|x−2| > | ||
2 |
3 | 3 | |||
x−2 > | lub x−2 < − | |||
2 | 2 |
3 | 4 | 3 | 4 | |||||
x > | + | lub x < − | + | |||||
2 | 2 | 2 | 2 |
7 | 1 | |||
x > | lub x < | |||
2 | 2 |
1 | 7 | |||
x ∊ (−∞; | ) U ( | ;∞) | ||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |