zbiory
Matematyka: Zapisz symbolicznie zbiór opisany w następujący sposób:
zbiór liczb, których odwrotność jest nie mniejsza niż pierwiastek z dwóch.
Zależy mi na wzorcowej poprawności zapisu
| | 1 | |
A= { x: |
| ≥√2, x∊R, x≠0} |
| | x | |
Dobrze? Mogę użyć dwa razy "X"?
27 wrz 22:41
Jerzy:
Dobrze.
27 wrz 22:46
Mila:
Dobrze, ale końcówka tak:
x∊R\{0}
27 wrz 22:48
Jerzy:
Czytamy: Ogół iksów takich,że 1/x ... itd.
27 wrz 22:48
Matematyka: Zbiór liczb naturalnych parzystych:
A= {x:x=2n, n∊N}
Też dobrze?
27 wrz 22:53
Jerzy:
Krócej: A ={2n,n⊂N}
27 wrz 22:58
Matematyka: Ok, dzięki. A tylko zapytam czy 22:53 jest ok?
27 wrz 23:04
Adamm: moim zdaniem
pierwszy przykład
drugi
A={n∊ℕ: 2|n}
27 wrz 23:13