rozwiąż
kk: jestem w drugiej liecum
27 wrz 20:44
Jerzy:
I co w związku z tym ?
27 wrz 20:55
piotr: | x2(x+9)2+81x2−40(x+9)2 | |
| = 0 |
| (x+9)2 | |
x
2(x+9)
2+81x
2−40(x+9)
2 = 0
x
4 + 18 x
3 + 122 x
2 − 720 x − 3240 = 0
(x
2 − 2 x − 18) (x
2 + 20 x + 180) = 0
27 wrz 20:55
5-latek: Nie ma to najmniejszsego znaczenia
Pomnoz obie strony rownania przez(x+9)2 aby pozbyc sie mianownika
27 wrz 20:56
5-latek: Nie ma to najmniejszsego znaczenia
Pomnoz obie strony rownania przez(x+9)2 aby pozbyc sie mianownika
27 wrz 20:56
kk: w związku z tym proszę bazować na zakresie wiedzy z liceum

)
27 wrz 21:04