matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie
Kisiel:
Rownanie 16
x
− 6* 4
x
+8 =0
27 wrz 12:10
Jerzy:
4
x
= t i t > 0 t
2
− 6t + 8 = 0 .... i działaj dalej.
27 wrz 12:11
Jack:
t = 4 lub t = 2
27 wrz 13:19
Kacper:
x=... lub x =...
27 wrz 15:01
Jerzy:
Hmmm ... i tu jest problem
27 wrz 15:01