Pochodne oraz granicę w punkcie
Remi: Witam proszę o pomoc w rozwiązaniu.

lim((x
2−x−2)/(x−2)+(x−2)/(x
3−8)). x0=2
27 wrz 10:04
Jerzy:
| | 2x − 1 | | 1 | | 1 | | 37 | |
= limx→2[ |
| + |
| ] = 3 + |
| = |
| |
| | 1 | | 3x2 | | 12 | | 12 | |
27 wrz 10:07
Remi: Mam jeszcze dwa których nie rozumiem
lim((x3+8)/(x4−16)−(x2+2x−3)/(x2+4x+6)) x0=−2
lim (√3x+1−2)/(x−1) x0=1
lim (3x−6)/(√7x+2−√5x+6) x0=2
27 wrz 10:47
Jerzy:
Próbuj tak, jak ja. Reguła H.
27 wrz 10:50
Remi: Ale w 1. Nie ma 0/0
27 wrz 10:53
Jerzy:
Ale masz różnicę granic ,wiec w drugim ułamku po prostu podstaw x0
27 wrz 10:55