matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste rownolegle
dmb:
Wyznacz wartość parametru m dla której proste k i l są prostopadłe: K: (m+1)x +3y −12 = 0 L: mx − my +3=0
26 wrz 23:54
dmb:
Prosze o pomoc
27 wrz 00:24
slimaczek:
m+1
K: y = −
x+...
3
L: y = x+....
27 wrz 07:48
slimaczek:
m+1
1*(−
)=−1
3
m+1=3 →m=2
27 wrz 07:57