matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje, trygonometria
dmb:
Dlaczego wspolczynnik kierunkowy prostej ktora jest nachylona do osi x pod danym katem wynosi tangens z tego kata?
26 wrz 23:10
Adamm:
y=ax+b
Δy
ax
1
+b−(ax
2
+b)
tgα=
=
=a
Δx
x
1
−x
2
26 wrz 23:16