matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nie za bardzo wiem jak zabrać się za którykolwiek podpunkt, proszę o pomoc
olka:
https://zapodaj.net/97052888f2014.jpg.html
26 wrz 23:05
Janek191:
Np. a) x = 0,(9) = 1
π
√
2
y = cos
= cos 45
o
=
4
2
π
1
z = sin
= sin 30
o
=
6
2
więc
y
√
2
=
x
2
z
1
√
2
1
2
1
√
2
=
:
=
*
=
=
y
2
2
2
√
2
√
2
2
dlatego
y
z
=
x
y
27 wrz 09:14