matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
moniczka:
Punkty a = (-2,6) i b=(8,16) naleza do wykresu funkcji f(x)=ax
2
+ bx + c . funkcja f ma 2 meijsca zerowe a wierzcholek paraboli bedacej jej wykresem nalezy do prostej y=-2x +2 . znajdz wzor funkciji prosze o pomoc
11 lis 14:15