matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trudne
Paweł:
Jak obliczyć pole czerwonej figury, znany kat i promien.
25 wrz 18:27
karty do gry :
1
2α
P =
r
2
sin(180 − 2α) +
r
2
π
2
360
25 wrz 18:29
Adamm:
P=P
w
+P
Δ
1
P
w
=
*(2α)*R
2
=αR
2
2
1
1
P
Δ
=
*sin(180
o
−2α)*R
2
=
sin(2α)*R
2
2
2
1
P=
(2α+sin(2α))*R
2
2
25 wrz 18:30
Paweł:
Aa no tak, ten kat od wsrodka jest dwa razy wiekszy przeciez
Dzieki
25 wrz 18:30