matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:D
Majka:
Jak się za to zabrać? Oblicz miarę kąta ostrego β i wynik podaj z dokładnością do 1, gdy: [sinβ−1/2](tgβ−1)=0
24 wrz 17:20
yht:
sinβ−1/2=0 lub tgβ−1=0 sinβ = 1/2 lub tgβ = 1 β = 30
0
lub β = 45
0
24 wrz 17:32
Majka:
Dziękuję
24 wrz 17:36