Oblicz prawdopodobieństwo losowania
Wanda18: proszę o pomoc w zadaniu
Z urny zawierającej 10 kul ponumerowanych od 1 do 10 losujemy kolejno 4 kule.Jakie jest
prawdopodobieństwo ,że największą wylosowaną liczbą będzie 5,
a/ w przypadku losowania ze zwracaniem kul?
b/ bez zwracania kul ?
24 wrz 09:43
5-latek: No widzisz
Wanda18
Niemca nie chcialas to teraz musisz sie meczyc z takimi zadaniami
24 wrz 10:54
Adamm: | | | | 54−44 | | 369 | |
a) |
| = |
| = |
| |
| | 104 | | 104 | | 1000 | |
| | 4*4*3*2 | | 2 | |
b) |
| = |
| |
| | 10*9*8*7 | | 105 | |
24 wrz 12:11
Wanda18: Proszę o wyjaśnienie co w przykładzie a) oznaczają poszczególne człony licznika.
Za informację dziękuję.
24 wrz 15:45
24 wrz 16:05