Sprawdzi mi ktoś?
Mateusz: x3+4z=−5x2
x3+4x+5x2=0
x(x2+4x+5)=0
x=0 x2+4x+5=0
z tego wyliczyłem deltę i wyszła mi −4
Czy tak?
23 wrz 18:30
5-latek: 
i napisz odpowiedz
23 wrz 18:33
Katarin: Brak rozwiązania− delta ujemna
23 wrz 18:34
Mateusz: Dzięki Katarin ale umiem pisac odpowiedzi
23 wrz 18:35
Mateusz: A to jak rozwiązać x3−3x+2=0?
23 wrz 18:36
5-latek: Po co zmieniasz nicki ?
Zle zapomianials x=0
23 wrz 18:36
Mateusz: Nie zmieniam nicku
23 wrz 18:38
5-latek: x3−3x+2=0
zawazyc ze jednym z pierwiastkow jest x=1
23 wrz 18:39
Mateusz: Gdzie zero zapominałem?
23 wrz 18:40