matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad,help
s:
https://www.matemaks.pl/zadania/zadanie1264.html
Nie powinna być odpowiedz D ?
23 wrz 15:39
Jack:
3
−23
5
−4
=
zatem liczba odwrotna to −
5
5
23
18
18
liczba przeciwna do
to −
23
23
suma to
5
18
−5 − 18
−23
−
+ (−
) =
=
= −1
23
23
23
23
23 wrz 15:46