matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wytłumaczenie.
Ania:
https://zapodaj.net/images/1096b2c83f43b.jpg
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć dlaczego w podpunkcie a, mamy |x+1| = 8 ⋁ |x+1| = −8. A już w podpunkcie b jest tylko jedna opcja?
https://zapodaj.net/images/43b9523da954e.jpg
https://zapodaj.net/images/7c0382ade5e5e.jpg
Byłabym bardzo wdzięczna.
23 wrz 14:01
Jerzy:
Wartość bezwzględna nie może być ujemna.
23 wrz 14:05
g:
a) czerwone, x = −1+r
2
+r
1
= 7 lub x = −1−r
2
−r
1
= −9 b) zielone, x = −1+r
2
−r
1
= −3 lub x = −1−r
2
+r
1
= 1
23 wrz 14:18