matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tożsamosc
Ght:
Sin 2α −−−−−−−−−−−−− = tgα 1+cos2α
22 wrz 10:50
Jerzy:
2sinαcosα
L =
= ... teraz podstaw jedynkę trygonometryczną
1 + cos
2
α − sin
2
α
22 wrz 10:52
Eta:
1+cos(2α)=2cos
2
α i sin(2α)=2sinα*cosα
sinα
L= .....+
=.... =P
cosα
22 wrz 13:21