matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo łatwe zadanie
Nie Uk:
mam (3
√
2
− 2)
2
Podnoze tutaj obydwa osobno do kwadratu, czy tez wór skróconego mnożenia
Mam "stop mózg" a zadanie trzeba zrobić...
28 sty 12:05
stanislaw:
= (3
√
2
)
2
− 2*3
√
2
*2 + 2
2
= 18 − 12p[2} + 4 = 22 − 12
√
2
28 sty 12:21