Przypomnienie
Krzaku: Hej wszystkim, chciałbym dla przypomnienia dowiedzieć się jak się dodaje takie liczby :
1,156*10−9 + 5,776*10−9 + 1,5129*10−8
22 wrz 10:42
5-latek: 108 przed nawias
22 wrz 10:43
Krzaku: Czy to będzie: 2,2061*10−8?
22 wrz 10:44
Janek191:
1,5129*10−8 = 15,129*10−9
22 wrz 10:44
Jerzy:
10
−8 przed nawias
22 wrz 10:44
Krzaku: A jeżeli mam:
1,156*10−9+5,776*10−9+1,5129*10−8+2,7889*10−8+4,5369*10−8+6,4009*10−8
+8,5264*10−8+1,13569*10−7+1,46689*10−7+1,764*10−7
22 wrz 10:52
Krzaku: Wyszło mi 6,8125*10−7 czy dobrze?
22 wrz 10:53
Jerzy:
To wyłaczasz 10 −7
22 wrz 10:53
Krzaku: Ale dobrze mi wyszło?
22 wrz 11:00
Krzaku: Po wyłączeniu = 0,00000006790379
22 wrz 11:16
Adamm: = 10−9*(1,156+5,776+15,129+27,889+45,369+64,009+85,264+113,569+146,689+176,4)=
= 10−9*(681,25)=6,8125*10−7
22 wrz 12:03