naszkicuj wykres funkcji
gabi: naszkicuj wykres funkcji f(x)=log
2 x2−4 |x|−2
podaj dziedzinę i zbiór wartości funkcji
proszę o pomoc bo nie wiem jakie zrobić przekształcenia do tej funkcji

z góry dziękuję
21 wrz 20:16
Jerzy:
Ustal dziedzinę.
21 wrz 20:26
gabi: D=R/{−2,2}
i co dalej ?
21 wrz 22:11
mat: | | x2−4 | |
tam jest f(x)=log2 |
| |
| | |x|−2 | |
21 wrz 22:12
mat: | x2−4 | | |x|2−4 | | (|x|−2)(|x|+2) | |
| = |
| = |
| =|x|+2 |
| |x|−2 | | |x|−2 | | |x|−2 | |
f(x)=log
2(|x|+2) więc ZW=<1,
∞)\{log
24}=<1,
∞)\{2}
21 wrz 22:18
gabi: tak
dziękuję bardzo
21 wrz 22:19
Eta:
21 wrz 22:59