matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz - potęgowanie
beti19:
czy ktoś pomoże?
1
5
−2
x
5
3
−1
−(3
−1
−2
−1
)
−2
=
20 wrz 20:34
Janek191:
a
b
(
)
−2
= (
)
2
b
a
c
d
(
)
−1
=
d
c
20 wrz 20:50
beti19:
oki dziękuję
Janek191
3
czyli będzie tak
? : 5
2
*
− (
−1
6
)
−2
= 25 *
3
5
− (−6)
2
= 15−36 = −21
5
20 wrz 21:01
Pytający:
Dobrze.
21 wrz 18:45
Alojzy :
3
1
1
=25*
−(
−
)
−
2=
5
3
2
1
=15−(−
)
−
2=
6
=15−36=−21
21 wrz 18:53