matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbiory
TomekaTomek:
Wiadomo, że zdarzenia A i B są niezależne, P(A'∪B') =1/3 oraz P(B)=5/6. Oblicz P(A) Proszę o pomoc. Próbuję zrobić to z diagramu Venna ale czegoś mi brakuje
20 wrz 17:05
Adamm:
A'∪B'=(A∩B)' P(A∩B)=P(A)*P(B) skorzystaj z tego
20 wrz 17:10