matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sumę szeregu geometrycznego
Bnm:
Oblicz sumę szeregu geometrycznego
√
2
1
1+
+
+...
2
2
20 wrz 16:45
Eta:
√
2
a
1
=1 q=
2
a
1
S=
=............ podstaw i dokończ
1−q
20 wrz 16:46
Jerzy:
1
S =
√
2
1 −
2
20 wrz 16:47