matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria, obliczanie wartości
K:
Jak obliczyć, nie korzystając z tablic wartości, wartość wyrażenia: cos36
o
*sin18
o
20 wrz 11:39
Jerzy:
sin18*cos36*cos18
sin36*cos36
=
=
=
cos18
2cos18
sin72
sin72
1
=
=
=
4cos18
4sin72
4
20 wrz 11:49