matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy, równanie
wiersza:
Pierwiastkiem równania log
2
(2−log
2
x)=2 jest...? (są odpowiedzi do wyboru: 2, 1,
1
4
,
1
8
totalnie zapomniałam, jak robić takie równania, proszę o pomoc
20 wrz 11:01
Jerzy:
1
1
⇔ 2 − log
2
x = 2
2
= 4 ⇔ log
2
x = −2 ⇔ x = 2
−2
=
=
2
2
4
20 wrz 11:02
wiersza:
Dziękuję!
20 wrz 11:12