trojkat i rownoleglobok
5-latek:

Na bokach BCi CD rownolegloboku ABCD zbudowano (na zewnatrz rownolegloboku ) trojkaty
rownoboczne BCK i DCL
Udowodnij ze trojkat AKL jest rownoboczny
19 wrz 23:24
5-latek: Wedlug mnie nalezaloby wykzac ze albo
AL=LK=KA
lub ze trojkat ma katy rowne po 60o
19 wrz 23:40
Mila:
No i co tak znowu późno?
Dobranoc
19 wrz 23:44
Eta:
Witam "małolatku "

Zaraz Ci narysuję i objaśnię
19 wrz 23:47
5-latek: Dobry wieczor
Eta
dziekuje bardzo
Milu zanim sie ogarne z ewszystkim to jestem w domu o 23 (dlatego w tym tygodniu tak
poznu
19 wrz 23:54
Eta:

β= ...= 60+α
trójkąty przystające z cechy( bkb ) ADL i KCL i ABK
wniosek..................
19 wrz 23:59
5-latek: Dziekuje bardzo .
Dobrej nocy

)
Musze wczesniej rano wstac
20 wrz 00:05
Eta:
Spokojnych snów
20 wrz 00:09
5-latek: β= 3600−[(180o−α)−60o−60o)]=60o+α
trojkaty ADL≡KCL≡ABK z cech BKB
Ab= LC= DL=a
CK= BK=DA
maja rowne kąty 60+α
Z tych rownosci wynika rownosc bokow AL= LK=AK
a to oznacza ze ΔAKL jest rownoboczny
20 wrz 08:53
Eta:
Ok

tylko popraw zapis β=360
o−[(180
o−α)
+60
+60] = 60+α
20 wrz 16:39
5-latek: Oczywiscie
20 wrz 23:09