matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
why me?
Ja:
Liczba cos
3
17
o
+ sin
2
17
o
cos17
o
jest równa..
19 wrz 19:20
RadekNieJadek:
skorzystaj z jedynki trygonometrycznej
19 wrz 19:21
Jerzy:
= cos17(cos
2
17 + sin
2
17) = cos17*1 = cos17
19 wrz 19:21