parametr, funkcje wymierne
wiersza: | | 2x+m | | 2 | |
funkcje f(x)= |
| i g(x)= |
| są równe dla m=? Zadanie jednokrotnego wyboru, |
| | (x−2)2 | | x−2 | |
m=−4, m=0, m=2 i m=4
dzięki za pomoc
19 wrz 17:37
RadekNieJadek: podstaw po kolei te możliwości dla m
19 wrz 17:47
RadekNieJadek: skróć licznik z mianownikiem i będzie odpowiedź
19 wrz 17:58
wiersza: Można na przykładzie jednej odpowiedzi? Nie bardzo rozumiem, jak i co skrócić
19 wrz 19:41
Jerzy:
Podstaw: m = −4
19 wrz 19:43
RadekNieJadek: m=−4
| 2x−4 | | 2(x−2) | |
| = |
| |
| (x−2)2 | | (x−2)2 | |
skracasz przez x−2
19 wrz 19:56
wiersza: Dziękuję, już wiem o co chodzi
20 wrz 10:56