matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wariacje bez powtórzeń. Oblicz
xd:
Oblicz: n=n k=n V=n!/(n−n)!
19 wrz 17:12
Jack:
?
19 wrz 18:39
Jerzy:
Dla n = k dostajemy permutacje: n!
19 wrz 18:56
Mila:
(n−n)!=0!=1
19 wrz 20:02