Granice szeregów
amm: Napisać sumy częściowe podanych niżej szeregów i znaleźć ich granice
Nie potrafię tego zapisać tutaj, więc załączam zdjęcie:
https://zapodaj.net/3cfdaf2580739.jpg.html
S
1=
3√x−x
S
2=
3√x−x+
5√x−
3√x=
5√x−x
S
3=
5√x−x+
7√x−
5√x=
7√x−x
...
S
n=(x)
12n+1−x (nie wiem, jak to tutaj zapisac w postaci pierwiastka)
No i następnie rozpatruję 3 przypadki granic
1.x>0
2.x=0
3.x<0
Tylko coś mi nie wychodzi z wynikami
pomoże ktos?
19 wrz 14:46
Adamm:
1. 1−x
2. 0
3. −1−x
19 wrz 14:50
amm: No właśnie a wyniki to
1. 1
2. 0
3. −1
🤔
19 wrz 14:57