zbuduj jat alfa wiedzac ze sinalfa=5/7
ana : zbuduj kat alfa wiedzac ze sin alfa=5/7
19 wrz 09:39
Jerzy:
Zbuduj , czy skonstruuj ?
19 wrz 09:42
ana : zbuduj
19 wrz 09:43
Jerzy:
19 wrz 09:44
5-latek: Witaj

Ale to ma byc za pomoca cyrkla i linijkii bez podzialki
19 wrz 09:48
Jerzy:
Cześć

Wtedy polecenie jest skonstruuj, a nie zbuduj ( dlatego zapytałem )
19 wrz 09:50
Marcin: za pomocą cegieł i betonu
19 wrz 09:50
5-latek: Pewnie to jest tak samo jak
Udowodnij , uzasadnij wykaz ([N[Kacper twierdzi ze to jest to samo
Walcze teraz z geometria
19 wrz 09:54
5-latek: Marcin o tej godzinie dobrzy fachowcy jeszcze spią
19 wrz 09:55
Marcin: to czemu ty nie śpisz?
19 wrz 10:03
5-latek: Marcin
Z wiekiem czlowiek potrzebuje mniej godzin snu
19 wrz 10:09
Mariusz:
Oblicz tangens wiedząc że
cos
2 α+sin
2 α = 1
Tangens kąta nachylenia to współczynnik kierunkowy prostej
Pierwiastek otrzymujemy przez średnią geometryczną z odcinkiem jednostkowym
Iloczyn i iloraz otrzymujemy z twierdzenia Talesa
Dodawanie i odejmowanie to odkładanie cyrklem odcinków
19 wrz 10:23
Jerzy:
Co za brednie wypisujesz ?
Opisz konkretnie tą konstrukcję, a jak nie wiesz jak, to nie pisz nic.
19 wrz 10:26
Mariusz:
Ten szkic konstrukcji jest poprawny
Problem mogą sprawić kąty będące całkowitą wielokrotnością kąta prostego
ale mamy wtedy konstrukcję prostej prostopadłej
19 wrz 10:36
Jerzy:
1) rysujesz dwie prostopadłe
2) odkładasz 5 jednostek na górnej części ( punkt A)
3) odkładasz 7 jednostek i z punktu A kreślisz okrąg o promieniu 7 i po zadaniu.
19 wrz 10:40
Mariusz:
O widzę że Jerzy tworzy jakąś własną matematykę skoro ja wypisuję brednie
19 wrz 17:53
Mila:

|OB|=7, |AB|=5
19 wrz 19:01