Podaj dziedzinę funkcji f i naszkicuj jej wykres.
anonimowy: Podaj dziedzinę funkcji f i naszkicuj jej wykres.
Odczytaj z wykresu zbiór wartości funkcji f oraz jej przedziały monotoniczności.
Przykład:
f(x)= |1−2x−2|
f(x)= 4*22X−4
18 wrz 20:47
Janek191:

f(x) = I 1 − 2
x −2 I Df = ℛ
Rysujemy kolejno:
1) y = 2
x
2) y = 2
x −2
3) y = − 2
x − 2
4) y = − 2
x −2 + 1
5) w 4) odbijamy względem osi OX to co jest pod osią
18 wrz 20:57
anonimowy: dziękuje bardzo
18 wrz 20:59
Janek191:
Jaka jest odpowiedź ?
18 wrz 21:08