Oblicz bez użycia kalkulatora - potęgi
beti19: Oblicz bez użycia kalkulatora:
72
1/2 * 2
1/2 + 11
1/2 * 11
1/2 = (72*2)
1/2 + (11*11)
1/2 + 144
1/2 +121
1/2
=
=
√144 +
√121 = 12 + 11 = 33
Bardzo proszę o potwierdzenie czy powyższe zadanie dobrze zrobiłam

18 wrz 18:19
Mila:
zamiast +.... ma być =
jest dobrze.
18 wrz 18:21
beti19: Dziękuję Ci
Mila 
chciałam tylko utwierdzić sie że dobrze myślę
18 wrz 18:31
Janek191:
12 + 11 = 23
===========
18 wrz 20:22
Mila:
Dobrze, że
Janek przytomny
18 wrz 20:45
Marcin: a
19 wrz 08:36