potęgi
karolcia: witam, mam jeden przykład i mam z nim problem bo nie wiem w jaki sposób go rozwiązać
2 1/2 x 4 3/2 x 0,5 =
17 wrz 21:53
Powracający: 4=22
0,5= 2−1
17 wrz 21:57
Eta:
W matematyce mnożenie piszemy za pomocą kropki *
21/2* (22)3/2*2−1/2=......... =23=....
17 wrz 22:04
karolcia: no tak i jak to dalej rozwiązać? bo będzie dalej √1/27 = √1/128 i końcowy wynik to 17
?
17 wrz 22:06
Powracający: Co Ty wypisujesz
17 wrz 22:08
Eta:
Sorry ( oglądam Opole)
0,5=2−1
21/2*23*2−1 = 22,5=4√2
17 wrz 22:11
bezendu:
Eta za rok musisz się wybrać do Opola zamiast oglądać w TV, przy okazji możesz odwiedzić
Wrocław
17 wrz 22:25
Eta:
Mam siostrę w Kędzierzynie ( bliżej do Opola
Nie lubię uczestniczyć w takich "spędach"
17 wrz 22:31