17 wrz 15:14
Krzysiek: | | sin22x | |
sin4x+cos4x=(sin2x+cos2x)−2sin2xcos2x=1− |
| |
| | 2 | |
17 wrz 15:36
'Leszek: Poczatek dobry , ale inne sa warunki , aby to rownanie mialo rozwiazanie to :
Δt ≥ 0 , oraz t nalezy do przedzialu < 0, 1>
17 wrz 15:39
g: s4+c4 = (s2+c2)2 − 2s2c2
sin4x+cos4x = 1 − 2(sinx*cosx)2 = 1 − sin2(2x)/2 ∊ [1/2; 3/2]
17 wrz 15:43
Adamm: g, od kiedy kwadrat przyjmuje ujemne wartości
17 wrz 15:44
g: ∊ [1/2; 1]
17 wrz 15:44
Krzysiek: g zgapił ode mnie...
17 wrz 16:12
Klaudia: Dzięki
17 wrz 16:28