matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnic tozsamosc Fibonacci
marylaalenierodowicz:
(Fn)
2
− Fn+1Fn−1 = (−1)n dla n 1.
17 wrz 14:21
marylaalenierodowicz:
przepraszam kliknelo mi sie wyslij. n≥1 n∊N (Fn)
2
− (Fn+1)(Fn−1)=(−1)
n
17 wrz 14:23
Adamm:
a
n
−b
n
F
n
=
gdzie b<a, to rozwiązania x
2
=x+1
a−b
F
n
2
−F
n+1
F
n−1
=
a
2n
−2a
n
b
n
+b
2n
(a
n+1
−b
n+1
)(a
n−1
−b
n−1
)
=
−
=
(a−b)
2
(a−b)
2
=a
n−1
b
n−1
=(−1)
n−1
17 wrz 14:50
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick